Usability verbetering kan makkelijker en goedkoper

95% van de internetgebruikers ergert zich weleens aan de gebrekkige gebruiksvriendelijkheid van websites. Bedrijven en instellingen maken daarom gebruik van usability onderzoeken om de gebreken van hun website te onderzoeken. Met behulp van experts of externe bureaus worden deze knelpunten boven water gehaald en kunnen organisaties stappen maken naar verbetering. Eén nadeel, usability onderzoek is (te) duur en intensief voor kleinere bedrijven en instellingen…….of toch niet?

De stelling van deze blogpost luidt dan ook: “Usability verbetering is intensief en (te) duur en alleen geschikt voor grote bedrijven en instellingen”.

Usability onderzoek hoeft helemaal niet duur en intensief te zijn. Ruben Timmermans geeft op zijn weblog fijne tips om de usability van je website te verbeteren in kleine stappen zonder nodige grote investeringen. Denk hierbij aan het werken met persona’s, card sorting, grondige research met Google Analytics of de no-frills-gebruikerstest waarbij iemand die weinig verstand heeft van het internet een bepaalde taak uitvoert op jouw website. Simpele en goedkope onderzoeken dus met kleine aanpassingen die voor grote veranderingen kunnen zorgen. En nog mooier, deze usability test zijn ook bruikbaar voor kleinere bedrijven en instellingen!

Natuurlijk hebben usability experts ruime ervaring op het gebied van usability testing en onderzoek. Maar je kunt nog zulke fantastische experts inhuren, uiteindelijk bepaald de gebruiker of jouw website gebruiksvriendelijk is.

Bronnen:

http://www.frankwatching.com/archive/2009/05/29/win-ook-een-usability-award-usability-onderzoek-bij-ns-en-sns/

http://www.usarchy.com/2008/02/usability-mythe-3/

http://www.ruigroknetpanel.nl/bestandenmap/RuigrokNetPanel_Onderzoeksrapport_NextWeb2009.pdf

Advertenties

~ door ilschilp op 18/05/2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: