Mark’s Randall secret to joyful success

Onlangs vond één van de grootste internetconferenties plaats van Europa, namelijk The Next Web Conference. 3 dagen lang komen interessante sprekers, start upps en andere geïnteresseerden bijeen om één gezamenlijke passie te delen, namelijk die van the web and mobile industry. Als Communicatie 2.0 studenten gaf HAN ons de gelegenheid om ook hierbij aanwezig te zijn. Tijdens de conferentie was er één spreker in het bijzonder die de meeste indruk op mij heeft achtergelaten, Mark Randall, chief strategy van Adobe.

Mark Randall vertelt over zijn ondernemerschap. Hoe hij vroeger miljoenen dollars verdiende in een jaar en alles op gaf om nog meer geld te verdienen. Hij zei zelfs nee tegen een beursgang van 250 miljoen dollar. Een later aanbod van 650 miljoen dollar interesseerde hem wel. Paar dagen voor de payday overleed zijn partner van het bedrijf, tevens beste vriend. Na deze enorme klap kwam er een grote beurscrash en werd de waarde van zijn onderneming gedevalueerd tot nog maar 1 procent.

Toch was dit zijn begin naar een beter leven. Mark ging op een andere manier naar het ondernemerschap kijken. Hij kwam erachter dat ware ondernemerschap het werken is met een fantastisch team aan fantastische producten. Zoals hij zei: “Focuss on the joy and amplify your unique talents with the skills of a great team, to change the world, creating value for others and meaning for you”.

Behalve zijn kijk op het ondernemerschap, gaf hij ook zijn indrukwekkende opinie over het onderwijs. Bekijk de speech van Mark Randall nu.

Advertenties

~ door ilschilp op 20/05/2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: