Mobiel internet is de toekomst

Mobiel in je handtas, broekzak of naast je kussen. Je gsm gaat vrijwel overal mee naartoe en wanneer je hem vergeet, ga je daarvoor speciaal terug naar huis. In Nederland zijn er 19.200.000 mobiele telefoons, dat zijn 1.2 mobieltjes per persoon. Het is tegenwoordig populair om naast bellen en smsen, te internetten op je mobiel. De stelling van dit blog luidt dan ook: “In de nabije toekomst zullen consumenten meer gebruikmaken van mobiele apparatuur (tablets, smartphones) voor hun internet gebruik dan van desktopcomputers of laptops.” Ik denk inderdaad dat het internet steeds mobieler wordt.

Mobiel internet gebruik in Nederland

44% van Nederlanders maakt momenteel gebruik van mobiel internet en het aantal gebruikers zal in toekomst alleen maar toenemen. Dit wordt vooral gedreven door de behoefte om altijd en overal toegang te hebben tot online sociale netwerken. Eind vorig jaar voltrok zich ongemerkt een historische omslag want voor het eerst werden er wereldwijd meer mobiele telefoons met internet verkocht dan laptops en computers. De ontwikkeling van mobiele apparatuur zorgt ervoor dat smartphones en tablets steeds toegankelijker worden gemaakt voor de consument. Hierdoor zullen mensen eerder gebruikmaken van mobiele apparatuur voor hun internet gebruik en laten ze hun laptop of desktopcomputer staan.

Mijn visie

Mobiel internetten betekent dat je overal en altijd online kunt zijn zonder gebruik van snoeren. Het gebruiksgemak van mobiel internet is groot, zo kun je je e-mail checken, laatste nieuws lezen of grote bestanden downloaden zonder daarvoor een laptop mee te hoeven sjouwen. Daarnaast worden de internetverbindingen steeds sneller en kun je tegen een redelijke prijs internetten. De consument zal in de toekomst naar mijn mening daarom meer gebruikmaken van mobiele apparatuur dan van desktopcomputers of laptops. 

Bronnen:

http://www.nu.nl/internet/2512446/eu-maakt-weg-vrij-sneller-mobiel-internet.html

http://www.internetabonnement.nl/nieuws/Mobiel-internetgebruik-neemt-fors-toe.html

http://www.seniorweb.nl/artikel/40271/mobiel-internet-en-smartphones

Advertenties

~ door ilschilp op 09/06/2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: