Het effect van Google Social Search

Google introduceerde in oktober 2009 Social Search. Met Social Search wil Google gebruikers meer relevante waarde aanbieden door vanaf nu ook gegevens van sociale netwerken tussen de gewone zoekresultaten te stoppen. Dit heeft als voordeel voor de gebruiker dat hij of zij bijvoorbeeld kan zoeken naar gegevens wat vertrouwde vrienden of bekenden zeggen over een bepaald onderwerp of locatie. Voor bedrijven daarentegen kan Google Social Search juist negatief uitpakken, het kan zorgen voor SEO implicaties. 

Social search voor bedrijven

Voor bedrijven heeft social search echter een keerzijde. Door social search worden de natuurlijke zoekresultaten beïnvloed en verstoord. De focus ligt namelijk nu niet alleen meer op #1 rank met SEO, maar ook over wat je doet/deelt via social media. Dit heeft als gevolg dat het voor bedrijven moeilijker wordt om vindbaar te zijn in Google.

Daarnaast is het vertrouwen dat mensen in elkaar hebben veel groter dan dat de consument heeft in een bedrijf, product of dienst. Bedrijven zullen dus een goed product op de markt moeten zetten met ook een goede service. Is de consument tevreden over jouw bedrijf, dan zullen je klanten vanzelf een goed woordje voor je doen en kom je uiteindelijke hoger in de sociale zoekresultaten!

Wat vind ik van social search?

Social search heeft voor mij absoluut een toegevoegde waarde. Het grootste voordeel van social search is het aanbieden van persoonlijke aanbevelingen. Als ik de meningen wil horen over een bepaalde film, dan zullen de natuurlijke zoekresultaten mij recensies aanbieden. Maar als een recensie is geschreven door een vriend of bekende van mij, dan wordt deze voor mij plots veel relevanter en interessanter! Het enige nadeel aan social search vind ik de drempel die er is om een Google Account aan te maken.

Bronnen:

http://www.facebook.com/note.php?note_id=174955912560608&comments

http://www.dragolindesign.be/blog/dragolin/google-toont-sociale-zoekresultaten-social-search

Advertenties

~ door ilschilp op 13/06/2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: