De online video van de minor communicatie 2.0

Online video wordt steeds een belangrijker middel om in te zetten voor online campagnes. Naast het feit dat je met een effectieve online video het virale effect teweeg brengt, krijgt online video ook een steeds groter aandeel in het dagelijks mediagebruik van consumenten. Om de nieuwe minor communicatie 2.0 beter op de kaart te zetten, is dan ook gekozen om een online video te maken. De doelgroep van deze video zijn natuurlijk HBO-studenten tussen de 18 en 25 jaar die een minor willen gaan volgen. Hoezo een online video voor de minor communicatie 2.0?? Door middel van online video willen we het aantal aanmeldingen en de spontane naamsbekendheid van de minor verhogen!

De strategie van de online video

De video bevat elementen die tijdens onze minor aan bod zijn gekomen om de HBO-studenten een indruk te geven over communicatie 2.0. De nadruk wordt gelegd op online video. In het filmpje zijn succesvolle, bekende online video’s te zien als Smartwater en Old Spice, die grote impact hebben gehad op het publiek. Hiermee willen wij laten zien hoe belangrijk een viral video kan zijn en hoe snel deze kan worden verspreid via sociale netwerken. De video sluit af met een wervende tekst om HBO-studenten aan te sporen om meer informatie te zoeken over deze minor of om zich in te schrijven.

Seeding van de online video

De video zal getoond worden gedurende de minormarkt van de HAN, verspreid worden via sociale netwerken (inclusief die van de HAN) en hij zal geplaatst worden op de gezamenlijke blog van de minor communicatie 2.0.

Bekijk hier de online video voor de minor communicatie 2.0!

Advertenties

~ door ilschilp op 15/06/2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: